Hanfa oduzela odobrenje za rad To One Brokerima

Bez autora
Sep 19 2011

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) oduzela je odobrenje za rad investicijskom društvu To One Brokeri. Brokerska kuća Josipa Galinca pritom u sljedećih šest mjeseci neće moći zatražiti ponovno izdavanje odobrenja za rad. Rješenje o oduzimanju odobrenja za rad Hanfa je donijela na sjednici održanoj 15. rujna. Od dana primitka rješenja, To One ne smije sklopiti, započeti obavljati ili obaviti niti jednu novu investicijsku uslugu ili aktivnost za koje je odobrenje za rad bilo izdano. Hanfa je oduzela odobrenje za rad To One Brokerima jer je u svojim nadzorima utvrdila da je odobrenje društvu izdano na temelju neistinitih podataka, da je ono prestalo ispunjavati uvjete pod kojima mu je odobrenje za rad izdano, da krši odredbe o pravovremenom i točnom izvještavanju Agencije ili na drugi način onemogućava nadzor Agencije nad svojim poslovanjem te da sustavno i teško krši organizacijske, tehničke, kadrovske ili druge uvjete za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, propisane Zakonom o tržištu kapitala.

Hanfa oduzela odobrenje za rad To One BrokerimaHrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) oduzela je odobrenje za rad investicijskom društvu To One Brokeri, objavila je Hanfa na svojim web stranicama.

Brokerska kuća Josipa Galinca pritom u sljedećih šest mjeseci neće moći zatražiti ponovno izdavanje odobrenja za rad. Rješenje o oduzimanju odobrenja za rad Hanfa je donijela na sjednici održanoj 15. rujna. Od dana primitka rješenja, To One ne smije sklopiti, započeti obavljati ili obaviti niti jednu novu investicijsku uslugu ili aktivnost za koje je odobrenje za rad bilo izdano, izvijestili su iz Hanfe.

Hanfa je oduzela odobrenje za rad To One Brokerima jer je u svojim nadzorima utvrdila da je odobrenje društvu izdano na temelju neistinitih podataka, da je ono prestalo ispunjavati uvjete pod kojima mu je odobrenje za rad izdano, da krši odredbe o pravovremenom i točnom izvještavanju Agencije ili na drugi način onemogućava nadzor Agencije nad svojim poslovanjem te da sustavno i teško krši organizacijske, tehničke, kadrovske ili druge uvjete za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, propisane Zakonom o tržištu kapitala.

To One mora u roku od 15 dana Hanfi dostaviti dokaz da su o oduzimanju odobrenja obaviješteni svi klijenti, da su otkazane pozicije registracije na računima klijenata kod SKDD, da su zatvoreni posebni računi za sredstva klijenata i uredno izvršeni ili opozvani njihovi nalozi, te da je pokrenut postupak brisanja djelatnosti iz sudskog registra nadležnog trgovačkog suda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik